Sopa freda de carabassó i menta

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
750 g de carabassons
1 ceba de 100 g
1 porro
50 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre blanc mòlt
Fulles de menta fresca
Aigua mineral o filtrada


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem les verdures. Tallem els extrems dels carabassons i en fem rodanxes. El porro s'ha de rentar molt bé, fem un tall de dalt a baix, l'obrim i el posem sota l'aixeta per eliminar les restes de terra. Després el farem a rodanxes (aprofitarem part de les fulles verdes). Pelem la ceba i la tallem a làmines no gaire primes. Posem una olla al foc i hi posem les verdures. Deixem a foc suau uns 8 minuts fins que les verdures comencin a treure aigua; no han de quedar rosses. Salpebrem, afegim l'aigua sense acabar de cobrir. Bullim uns 20 minuts a foc mitjà. Rectifiquem de sal, apaguem el foc, afegim unes 12 fulles de menta i triturem fins que ens quedi una textura ben fina. Deixem refredar a temperatura ambient i entrem la sopa a la nevera. Servim freda.

 

 


PER SABER-NE MÉS
Si utilitzem carabassons de pell fosca, els pelarem parcialment (els pelarem fent tires alternativament). Els carabassons de pell més clara no els pelarem, només els tallarem els extrems. Per al porro, utilitzarem bona part de les fulles verdes; donen molt bon gust i val la pena aprofitar-les. Al moment de servir la sopa la tastarem i, si volem un gust més intens de menta, podem afegir unes quantes fulles picades fines. Ajusteu la quantitat d'aigua al vostre gust; més clara o més cremosa. Serviu-la amb crostons de pa i unes fulles de menta.


RESULTAT A TAULA
Una sopa freda molt refrescant, saludable i fàcil de fer. Amb ingredients exclusivament vegetals, es conserva a la nevera 3 o 4 dies.


Júlia