crema d'espàrrecs / Crema de espárragos

INGREDIENTS

2 manats d'espàrrecs de marge
30 g d'oli d'oliva verge extra
150 g de ceba
350 g de carabassó
750 ml de brou de verdura
Sal
Pebre negre mòlt
150 g de crema de llet o crema lleugera (opcional)


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparació amb sistema tradicional
Rentem els espàrrecs i separem la part tendra (la part que es trenca facilment amb els dits), tallem a trossets i reservem.
La part dura també la reservem per fer el brou.
Pelem el carabassó, el tallem a quadrets petits i reservem.
Pelem la ceba, la tallem a quadrets petits i reservem.
Agafem un cassó, afegim l'oli, l'escalfem i ofeguem els espàrrecs a foc suau sense que agafin color.
Afegim la ceba, la deixem coure uns minuts i afegim el carabassó. 
Quan les verdures siguin cuites, afegim el brou de verdures i deixem coure 25 minuts. Un parell de minuts abans d'acabar afegim la crema de llet.
Deixem refredar una mica i triturem amb la batedora. 


Preparació amb thermomix
Rentem els espàrrecs i separem la part tendra (la part que es trenca fàcilment amb els dits) i reservem. La part dura també la reservem, ens pot servir per fer el brou.
Pelem el carabassó, el tallem a trossos i reservem.
Pelem la ceba, la tallem a quarts i reservem. 
En el vas posem l'oli i programem temperatura varoma, 3 minuts, velocitat 1 per escalfar l'oli.
Afegim la part tendre dels espàrrecs i programem temperatura varoma, 2 minuts, gir a l'esquerra, velocitat cullera. Treiem els espàrrecs del vas, però hi deixem l'oli.
Afegim la ceba, triturem 4 segons, velocitat 4. Amb l'espàtula, fem baixar la ceba de les parets i programem temperatura varoma, 4 minuts, velocitat 1.
Afegim el carabassó i els espàrrecs cuits i triturem 4 segons, velocitat 4. Amb l'espàtula, fem baixar la verdura de les parets i programem temperatura varoma, 2 minuts, velocitat 1.
Afegim el brou de verdures, la sal, pebre i programem 100 ºC, 25 minuts, velocitat 1.
Afegim la crema de llet i programem 90 ºC, 1 minut i velocitat 4
Deixem refredar una mica i triturem programant 2 minuts, velocitat progressiva 5-10.

Servim amb un fil de crema de llet per guarnir el plat.

PER SABER-NE MÉS
La part més dura dels espàrrecs la utilitzarem per fer brou de verdures. 
La crema d'espàrrecs és una de les cremes més saludables. Podem substituir la crema de llet per una crema vegetal de soja.

RESULTAT A TAULA
Una crema bona i  saludable.

 

Montse i Júlia