Sopa freda de tomáquet

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 kg de tomàquets madurs
150 g de pastanaga ratllada
1 branca d’api tallada a trossets
100 ml d’oli d’oliva verge extra
1 cullerada sopera de suc de llimona
1 cullerada sopera de vinagre de vi
250 ml d’aigua mineral o filtrada, freda
Sal
Pebre de caiena
Fulles de menta fresca
1 poma pelada i sense cor tallada a daus

PREPARACIÓ

Rentem els tomàquets i els tallem. Els posem al robot o al vas de la batedora i hi afegim la pastanaga, l’api, la poma, 250 ml d’aigua i l’oli.
Triturem i ho passem pel colador xinès.
Seguidament ho amanim amb la sal, el pebre, el suc de llimona i el vinagre. 
Servim la sopa amb menta picada i unes làmines de poma.

PER SABER-NE MÉS

Feu aquesta sopa amb tomàquets madurs, frescos i de qualitat, igual que les pastanagues. Us assegureu un resultat òptim. La poma àcida hi queda molt bé, però podeu posar-hi la que tingueu a casa. Fareu aquesta sopa més vegades, aneu variant el tipus de poma i experimenteu.
Feu la sopa amb temps i deixeu-la refredar a la nevera unes hores, els sabors s’integren i queda més bona.

VIDEORECEPTA
Sopa freda de tomàquets de BlanesLa recepta en 1 minut

 

 

 

RESULTAT A TAULA

Una altra sopa estiuenca boníssima i carregada de vitamines. Que vagi de gust!

Montse i Júlia