Sopa de ceba

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 cebes de Figueres
1 l de brou de carn o de verdures
100 g de formatge ratllat
4 llesques de pa
2 cullerades de farina
15 g de mantega
Oli d'oliva verge extra.
50 ml de brandi
4 ous, opcional


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Tallem la ceba a la Juliana. Posem oli i mantega en una paella. Afegim la ceba, salem i la coem a foc suau fins que estigui ben feta.

Torrem les llesques de pa al forn a 200 ºC. Escalfem el brou. Quan la ceba estigui cuita li afegim la farina, remenem, mullem amb el brandi i una mica de brou.

Ho barregem  i ho afegim al brou.

Posem la sopa en olles o bols individuals que puguin anar al forn. Afegim una llesca de pa torrat a cada bol, formatge ratllat  i gratinem.

PER SABER-NE MÉS
El brou per fer la sopa, pot ser de caldo, de pollastre, de verdures o el brou que ens queda de bullir verdures. Si agrada amb ou, abans de posar el pa torrat, podem afegir un ou cru o poché.

VIDEORECEPTA

Sopa de cebaLa recepta en 1 minut

 

RESULTAT A TAULA
Una recepta d'aprofitament, bona i econòmica.

Montse i Júlia