INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 talls de secret de porc ibèric
200 ml de cervesa
2 cullerades de mel
50 g de tahina
1 cullerada de suc de llimona
2 cullerades de mostassa
Oli d' oliva verge extra
Sal
Pebre negre
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparem la salsa.
Posem la cervesa en un cassó, l'escalfem.
Quan arrenqui el bull baixem el foc i hi afegim la mel, el tahina, la mostassa, el suc de llimona i mitja cullerada de cafè de sal.
Remenem amb varetes manuals i deixem a foc lent 40 minuts. Remenem de tant en tant.
Ha de quedar una textura cremosa. La podeu veure a la videorecepta.
Apaguem el foc i reservem.
Podem preparar la salsa amb antelació i escalfar-la abans de servir el plat.
Cocció de la carn
Hem de tenir la planxa molt calenta. També podem fer-ho amb una paella.
A la carn li fem un "tomba i tomba" i ja n'hi ha prou.
Li posem sal Maldon i la servim amb la salsa.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta peça de carn s'ha posat de moda els darrers temps. És important que sigui de porc ibèric. Hi ha diferents teories sobre el nom de "secret". Es diu que el nom es deu al fet que el tall queda ocult. Només es pot veure si es talla el múscul en horitzontal. També hi ha qui diu que, donada la seva qualitat, els carnissers es guardaven aquesta peça per al seu consum.
VIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Si us agrada el porc, aquest és un tall de carn boníssim!
Montse i Júlia