Cuixa de cabrit

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES

1 cuixa de cabrit d'uns 750 g aprox.
4 pastanagues 
2 cebes
1 porro
1 cabeça d'alls
3 patates 
Orenga
Farigola
Romaní
Julivert
100 ml de vi blanc 
100 ml de vi ranci
Sal
Pebre negre mòlt

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preescalfem el forn a 190 ºC.
Demanem a la carnisseria que ens marquin la cuixa amb les porcions que volem, així serà més fàcil servir-la.
Pelem i laminem dos grans d'all. Amb l'ajuda d'un ganivet fem petits talls a la carn, entatxonem l'all.
Posem la cuixa, sense les verdures, en una plata de forn i la salpebrem. No hi afegim oli. Quan comenci a quedar daurada, la girem per daurar l'altre costat,  trigarà  uns 45 minuts aprox.
Després la retirem del forn, afegim les verdures tallades a trossos i el vi blanc.
Ho deixem coure uns 30 minuts tapat amb paper d'alumini per evitar que es ressequi.
Si volen cuinar aquest plat amb antelació, parem en aquest punt i continuem l'endemà.
Retirem el paper d'alumini, afegim el vi ranci i continuem rostint destapat 30 minuts més.
Deixem reposar uns minuts amb el forn parat i servim.

El temps de cocció depèn del pes de la peça i del forn.  

PER SABER-NE MÉS

És important primer posar el cabrit salpebrat i sense oli. Després hi afegim les verdures i tapem bé amb paper d'alumini, així el vapor de les verdures fa que quedi ben tendre.

VIDEORECEPTA

Cuixa de cabritLa recepta en 1 minut 

 

RESULTAT A TAULA

Un cabrit molt fàcil de cuinar i amb un resultat sorprenentment deliciós. 

Montse i Júlia