Civet de senglar amb camagrocs

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 kg de senglar prèviament congelat
1 pot de camagrocs o 400-500 g de bolets frescos

Per a la maceració
1 pastanaga
1 ceba
1 gra d'all
1 branca d'api
2 fulles de llor
1 branca de romaní
1 branca de farigola
1 branca de julivert
1 bitxo petit, opcional
300 ml de vi negre

Per guisar el civet
500 ml de brou lleuger de carn o de verdures
Les verdures de la maceració, la bresa
El vi de la maceració
1 copa de conyac
100 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
Farina

Per a la picada
12 ametlles torrades
2 grans d'all pelats
2 branques de julivert

Estris
Olla ràpida (de pressió)

MACERACIÓ
El senglar el tindrem polit, tallat a tacs i congelat. El descongelem amb temps a la nevera. Tallem les verdures a trossos grans. Posem la carn dins d'un bol i la salpebrem. Afegim les verdures, les herbes i el bitxo. Ho cobrim amb el vi i ho deixem macerar a la nevera mínim 24 h.


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Per fer els bolets
Rentem els bolets, els deixem escórrer i els saltem en una paella a part. Els reservem.

Per fer el civet
Colem el contingut del bol i reservem el vi. Separem la carn de la verdura i les herbes.
Reservem les verdures marinades. Enfarinem la carn. Posem l'oli a l'olla, l'escalfem i hi afegim el senglar.
Deixem que cogui un parell de minuts, la retirem de l'olla i la reservem.
Afegim les verdures reservades i les deixem coure lentament.
Si és necessari afegirem de tant en tant una mica de brou. Afegim el conyac i remenem.
Afegim el vi del marinat i el deixem reduir a la meitat. Finalment, incorporem el senglar, 500 ml de brou, salem i tapem l'olla ràpida.
En funció de l'olla ràpida que utilitzem, ajustem el temps de cocció. La nostra té dues posicions i l'hem posat a la número 2, la màxima, 35 minuts.
Apaguem el foc, deixem que baixi la pressió i obrim l'olla. Retirem la carn i la reservem.
Amb la batedora elèctrica, triturem les verdures fins que quedi una salsa fina.
Afegim el senglar i els bolets.


Per fer la picada
En un morter piquem els alls, afegim les ametlles i el julivert. Ho treballem fins que ens quedi una pasta homogènia. Afegim una mica de suc del civet, deixatem i l'afegim a la cassola.
Ho deixem coure 10 minuts més amb l'olla destapada i apaguem el foc.

PER SABER-NE MÉS
El civet de senglar és un plaer per al paladar, si està ben cuinat. Recomanem tenir-lo prèviament tallat i congelat.

RESULTAT A TAULA

Un excel·lent plat de caça. Si el cuinem la nit abans, molt millor.

Montse