Conill amb cireres

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 conill tendre de 1,100 Kg tallat a trossets petits
100 gr de cansalada del gorgil, amb la seva pell i tallada a daus petits
1 branqueta de farigola llimonera
150 ml de kirsch 
600 ml d'aigua mineral o filtrada
400 gr de cireres ben madures
50 ml de vinagre Forum Cabernet
50 gr de sucre morè
100 ml d'aigua mineral o filtrada

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Posem en una cassola ampla al foc els talls de conill, els daus de cansalada i la farigola llimonera. Ho salpebrem, hi posem un fil d'oli i, a foc mig, li donem una volta per la cassola, uns 4 minuts, només fins que la carn perdi el color rosat de cru; no ha de quedar daurada.

Tirem a la cassola l'aiguardent i els 600 ml d'aigua. Ho deixem coure a foc mitjà. Ho remenem de tant en tant, fins que el líquid s'hagi evaporat del tot (seran aproximadament uns 40 minuts).

A banda, en un cassó, preparem l'agredolç de cireres; posem el vinagre i el sucre i ho deixem coure a foc molt lent fins a aconseguir un caramel,(uns 8 minuts). Hi afegim 100 ml d'aigua i les cireres. Deixem que arrenqui el bulli ho reservem.

Quan tenim el conill al punt, tirem el suc del cassó amb les cireres a la cassola amb el conill. Ho remenem suaument i entrem al forn calent 170ºC, 5 minuts. El plat ja està llest per servir.

 

PER SABER-NE MÉS

La cansalada del gorgil, (cast. : papada). Si no teniu kirsch, utilitzeu aiguardent sec. El vinagre Fòrum Cabernet, el podeu substituir per un vinagre de vi negre de bona qualitat. Recepta de la Carme Ruscalleda. No cal afegir res més.

RESULTAT A TAULA

Un plat de conill agredolç extraordinari. Que vagi de gust!

Montse