Xai al forn

 INGREDIENTS PER A 2 o 3 PERSONES

1 espatlla de xai d' 1Kg aprox.
4 pastanagues 
2 cebes

1 porro
1 cabeça d'alls
3 Patates 
Orenga

Farigola

Romaní

Julivert
100 ml de vi blanc 
100 ml de brandi
Sal
Pebre negre mòlt

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preescalfem el forn a 190 ºC, escalfor a dalt i a baix. 
Posem l'espatlla, sense les verdures, en una plata de forn, salpebrem. No afegim oli. La deixem coure 45 minuts.
Després la retirem del forn i afegim les verdures tallades a trossos i el vi blanc. Tapem la plata amb paper d'alumini per evitar que es ressequi.
Uns 30 minuts abans d'acabar, hi posem el brandi i continuem rostint tapat. 

El temps de cocció depén del pes de la peça i del forn. Mínim 1 hora i 30 minuts perquè la carn quedi tendra.

 

PER SABER-NE MÉS

És important primer posar el xai salpebrat i sense oli. Després hi afegim les verdures i tapem bé amb paper d'alumini, així el vapor de les verdures fa que quedi ben tendre.

 LA RECEPTA EN UN MINUT

Videorecepta Xai al fornVIDEORECEPTA

RESULTAT A TAULA

Un xai mol fàcil de cuinar i amb un resultat sorprenentment deliciós. 

Montse