INGREDIENTS PER A 2 o 3 PERSONES
1 espatlla de xai d' 1Kg aprox.
4 pastanagues
2 cebes
1 porro
1 cabeça d'alls
3 Patates
Orenga
Farigola
Romaní
Julivert
100 ml de vi blanc
100 ml de brandi
Sal
Pebre negre mòlt
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preescalfem el forn a 190 ºC, escalfor a dalt i a baix.
Posem l'espatlla, sense les verdures, en una plata de forn, salpebrem. No afegim oli. La deixem coure 45 minuts.
Després la retirem del forn i afegim les verdures tallades a trossos i el vi blanc. Tapem la plata amb paper d'alumini per evitar que es ressequi.
Uns 30 minuts abans d'acabar, hi posem el brandi i continuem rostint tapat.
El temps de cocció depén del pes de la peça i del forn. Mínim 1 hora i 30 minuts perquè la carn quedi tendra.
PER SABER-NE MÉS
És important primer posar el xai salpebrat i sense oli. Després hi afegim les verdures i tapem bé amb paper d'alumini, així el vapor de les verdures fa que quedi ben tendre.
LA RECEPTA EN UN MINUT
RESULTAT A TAULA
Un xai mol fàcil de cuinar i amb un resultat sorprenentment deliciós.
Montse