El verat, Scomber scombrus, (cast. caballa).

És un excel·lent peix blau. Els exemplars petits són tan bons per cuinar com els grans. El podem fer a la planxa, fregit, en escabetx, macerat, amb coca... El verat és un peix molt apreciat en alguns països del nord d'Europa. És un peix blau idoni per fer fumat, ja que té una alta proporció de greix que ajuda a seva conservació. A la cuina francesa també és un peix molt conegut.

Mida: Fa entre 25 i 45 cm de longitud.

Hàbitat: A l'hivern, els verats romanen a uns 170 m de fondària, amb el bon temps s’agrupen i pugen a la superfície.

Reproducció: Una femella pot pondre entre 200.000 i 400.000 ous que eclosionen al cap de pocs dies.

Tècniques de pesca: Durant la nit són capturats per les embarcacions de llum barrejats entre les moles de sardina i seitó. Durant el dia s'apropen més al fons i poden ser capturats per les embarcacions d'arrossegament de fons i de gran obertura vertical.

 

RECEPTES:

Verats escabetxats

Verat a la planxa amb salsa de soia i sèsam torrat

Verat amb formatge de cabra, tomàquet i herbes 

(Consulteu les receptes de sorell, també són aptes per al verat)

 

 

 

(Consulteu les receptes de sorell, també son aptes per al verat)