INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 tomàquets madurs
2 cebes tendres
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 cogombre
Olives negres
4 ous bullits
1 llauna de tonyina de 125 g
Oli d'oliva verge extra
Vinagre de vi blanc
Sal
PREPARACIÓ
Preparem un bol de mida adient.
Rentem les verdures i les eixuguem.
Tallem els tomàquets i els fem a daus.
Tallem la ceba i la piquem menuda (1 cm).
Tallem els pebrots a tires, retirem la grana i els fem a talls d'uns dos centímetres.
Pelem el cogombre, el tallem a tires i en fem daus petits.
Barregem totes les verdures, les amanim amb oli , sal, vinagre, tapem el bol i el deixem a la nevera.
Bullim els ous, els deixem refredar, pelem i reservem.
Al moment de servir, traiem el bol de la nevera i remenem les verdures.
Afegim les olives i la tonyina i ho barregem bé. Acabem posant l'ou dur tallat a sobre.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta amanida em porta records de l'hort de casa, a l'estiu. El meu pare la preparava amb les verdures acabades de collir. Era el seu esmorzar de forquilla a mig matí, després de feinejar a l'hort i passar pel galliner a recollir els ous de les gallines. De vegades també afegia una sardina amb oli. Recordo sucar pa amb el suc de l'amanida asseguda a la seva falda.
RESULTAT A TAULA
Una amanida amb el gust de les coses senzilles, bones i preparades amb ingredients frescos.
Júlia