Suquet de congre / Suquet de cogrio

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

Pel suquet

800 g de congre 
4  grans d'all
Julivert
50 g d'avellanes torrades
200 g de tomàquets
2 llesques de pa fregit
600 g de patates
Brou de peix
Sal

Pel brou de peix
Un tros de congre de la part de la cua 
1 ceba
3 grans d'all

Aigua mineral o filtrada que cobreixi 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparem el brou

En un cassó gran, posem una mica d'oli .
Afegim el peix, els grans d'all sencers, la ceba tallada a quarts i escalfem l'oli.
Quan el peix es comenci a agafar al fons del cassó, afegim aigua mineral i deixem bullir uns 20-25 minuts.
Parem el foc i reservem.

Preparem el suquet
Agafem una paella, posem oli i fregim 2 llesques de pa. Quan siguin rosses, les traiem i reservem.
Agafem els tomàquets, els escaldem, els pelem els tallem a trossets i reservem.
Pelem les patates, les esqueixem i reservem.

Preparem la picada
En un morter, afegim els grans d'all tallats, el pa fregit trossejat, el julivert tallat i les avellanes.
Ho piquem bé. La recepta original es fa amb un morter, però si voleu ho podeu picar amb un robot.
Agafem una cassola de mida adient, posem oli, l'escalfem i afegim la picada. La deixem coure 2 o 3 de minuts.
Afegim  les patates i deixem coure  uns 3 minuts més.
Afegim el tomàquet i deixem coure uns 2 o 3 minuts més, fins que el tomàquet deixi anar la seva aigua.
Afegim el brou calent. Ha de cobrir les patates. Ho deixem coure 5 minuts.
Finalment afegim a la cassola els talls de congre amanits amb la sal, i ho deixem coure uns 10 minuts més;  fins que les patates siguin cuites. Quan hagin passat 5 minuts donem la volta al congre.
Quan les patates siguin cuites, ja tenim el plat llest.
El tapem fins al moment de servir.


PER SABER.NE MÉS
Per fer suquets i guisats utilitzarem la part superior del congre, la part que està oberta. La part de la cua té molta espina, ens servirà per fer brou. 
Aquesta recepta és d'en Ramon Boquera, un pescador de Palamós. Nosaltres l'hem adaptat a la nostra manera; hi hem posat més patates i brou en lloc d'aigua.

Us deixem un enllaç  a la VIDEORECEPTA d'en Ramon.

RESULTAT A TAULA
Un suquet de pescadors boníssim.

Montse