Seitons de Blanes escabetxats  amb albergínia

INGREDIENTS PER A 4 o 5 PERSONES

1 kg de seitons 
4 grans d’all
2 fulles de llor
1 branca petita de romaní
3 branques de farigola
1 cullerada de pebre negre en gra
1 cullerada de pebre vermell 
Sal
300 ml d’oli d’oliva verge extra
100 ml de vinagre de vi blanc
Farina de blat per fregir els seitons
2 albergínies de mida mitjana

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Tindrem els seitons nets, sense cap ni tripa. Els salem.
Tallem l'albergínia a rodanxes. Cada rodanxa la fem a trossos tal com os mostrem al vídeo.
Posem oli en una paella, l'escalfem i fregim l'albergínia fins a enrossir-la lleugerament. Retirem i reservem.
Aixafem els alls sense pelar-los.
Passem els seitons per farina.
Posem més oli a la mateixa paella, l’escalfem i fregim els seitons  per tandes. Reservem en un recipient de vidre, amb tapa, on conservarem l'escabetx.
Afegim més oli a la paella. Incorporem els alls, les herbes i ho fregim uns segons. Hi posem el pebre vermell, remenem ràpidament evitant que es cremi.
De seguida, incorporem el vinagre i deixem que evapori uns segons.
Parem el foc i aboquem el contingut de la paella sobre els seitons. Sacsegem, hi posem l'albergínia per sobre i ho deixem reposar fins que refredi.
Quan estigui a temperatura ambient ho guardem a la nevera, tapat.

PER SABER-NE MÉS

Els escabetxos són fàcils de fer i es guarden dies a la nevera. Feu-ne quantitat i tindreu un bon recurs. Deixeu-lo reposar 24 hores abans de consumir-lo; millora molt. No els serviu freds de nevera, son mes bons si perden la fredor i els servim a temperatura ambient
Recordeu: per una òptima conservació, l'escabetx ha de cobrir els seitons.

VIDEORECEPTA

Seitons de Blanes escabetxats  amb albergíniaLaRecepta en 2  minuts

 

RESULTAT A TAULA

Boníssim, per sucar-hi pa!

 Júlia i Montse