INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 orades de 800 g o una d'1,5 kg aprox.
1 branca de julivert
1 ceba grossa
1 gra d'all
600 g de patates
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d'oliva verge
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens netegin el peix de tripa i escata. Rentem el peix. Escalfem el forn a 220 ºC, dalt i baix. Tallem les patates i la ceba a rodanxes, les posem en una safata de forn untada amb oli i les salem. Agafem el peix sencer, el salem i li posem una branca de julivert i un gra d'all dins de la panxa. Posem l'orada a sobre de les patates i la ceba. Si és molt grossa, li fem un tall a cada costat. L'amanim amb l'oli. Tapem la safata amb paper d'alumini o de forn. Ha de quedar molt ben tapat; d'aquesta manera les patates es couen molt ràpidament i el peix no queda sec. Ho deixem coure al forn 40-45 minuts a 220 ºC. Apaquem el forn i servim de seguida.
PER SABER-NE MÉS
L'orada, la reconeixerem fàcilment per la franja daurada que té entre els ulls. Amb peix molt fresc i un bon control de la temperatura del forn i el temps, tindrem un plat exquisit, fàcil i lluït.
RESULTAT A TAULA
Les patates queden tant o més bones que el peix. Que vagi de gust!
Montse i Júlia