Crema catalana

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1/2 l de llet
4 rovells d'ou
125 g de sucre
20 g de midó
1 canó de canyella
Pell d'una llimona
Sucre per cremar la crema

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Rentem una llimona i la pelem evitant la part blanca. La reservem. 
Barregem el midó amb mig got de llet freda. Reservem. 
Separem els rovells de les clares i reservem els rovells. Les clares no s'utilitzen per a aquesta recepta. 
En un pot fem bullir la resta de llet amb la pell de la llimona sencera i un canó de canyella.
Abans que bulli retirem del foc. 
En un cassó a part  barregem els rovells amb el sucre fins que la barreja sigui homogènia.
Seguidament, hi afegim la llet calenta sense deixar de remenar. Després la barreja de llet i midó. 
Tornem a posar el pot al foc sense deixar de treballar la crema, procurant que no arrenqui el bull.
Continuem  fins que la crema sigui prou espessa. 
Retirem  del foc i la posem en plats de postres, en cassoletes o en una plata gran.
Deixem refredar a temperatura ambient.
Abans de servir-la, posem la pala de cremar al foc fins que sigui ben roent.
Ensucrem bé la superfície de la crema i passem la pala lentament per cremar el sucre.
També ho podem fer amb un bufador de gas.


PER SABER-NE MÉS

A Catalunya sempre ha estat tradició menjar crema catalana el dia de Sant Josep. Per aquest motiu s'anomena també crema de Sant Josep. 

 LA RECEPTA EN UN MINUT

Videorecepta crema catalanaVIDEORECEPTA

RESULTAT A TAULA
Unes postres tradicionals. La podem servir sola, acompanyada de carquinyolis, de galetes de Santa Coloma o de pa de pessic fet amb les clares que ens han sobrat.

Montse i Júlia