INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1/2 l de llet
4 rovells d'ou
125 g de sucre
20 g de midó
1 canó de canyella
Pell d'una llimona
Sucre per cremar la crema
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem una llimona i la pelem evitant la part blanca. La reservem.
Barregem el midó amb mig got de llet freda. Reservem.
Separem els rovells de les clares i reservem els rovells. Les clares no s'utilitzen per a aquesta recepta.
En un pot fem bullir la resta de llet amb la pell de la llimona sencera i un canó de canyella.
Abans que bulli retirem del foc.
En un cassó a part barregem els rovells amb el sucre fins que la barreja sigui homogènia.
Seguidament, hi afegim la llet calenta sense deixar de remenar. Després la barreja de llet i midó.
Tornem a posar el pot al foc sense deixar de treballar la crema, procurant que no arrenqui el bull.
Continuem fins que la crema sigui prou espessa.
Retirem del foc i la posem en plats de postres, en cassoletes o en una plata gran.
Deixem refredar a temperatura ambient.
Abans de servir-la, posem la pala de cremar al foc fins que sigui ben roent.
Ensucrem bé la superfície de la crema i passem la pala lentament per cremar el sucre.
També ho podem fer amb un bufador de gas.
PER SABER-NE MÉS
A Catalunya sempre ha estat tradició menjar crema catalana el dia de Sant Josep. Per aquest motiu s'anomena també crema de Sant Josep.
LA RECEPTA EN UN MINUT
RESULTAT A TAULA
Unes postres tradicionals. La podem servir sola, acompanyada de carquinyolis, de galetes de Santa Coloma o de pa de pessic fet amb les clares que ens han sobrat.
Montse i Júlia