Salsa de tomàquet

INGREDIENTS

Tomàquets madurs
Oli d'oliva verge extra
Sal
Sucre
Alls
Pebre negre mòlt
Herbes aromàtiques, orenga i alfàbrega 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Rentem els tomàquets, els fem dos talls en forma de creu a la base i els escaldem 30 segons per pelar-los fàcilment.
Quan siguin freds, els pelem, retirem totes les llavors que puguem, els triturem i els deixem escórrer en un colador perquè perdin part de l'aigua.
Pelem els alls i els laminem.

En una cassola, daurem lleugerament els alls i hi afegim el tomàquet.
Deixem coure a foc suau.
Salpebrem al gust i hi afegim una mica de sucre per treure l'acidesa.
Hi posem herbes.
Deixem coure uns minuts més, fins a obtenir la textura desitjada.
Preparem els pots per envasar la salsa. Han d'estar molt nets i escaldats.

Omplim els pots fins a dalt de tot amb la salsa calenta, afegim un raig d'oli i els tapem.
Posem els pots cap per avall i els deixem refredar.
Si acabem aquí el procés, la salsa es conservarà setmanes. Si volem conserva per tot l'any, els omplim fins al coll i bullim els pots al bany Maria.

Per fer el bany Maria
Posem aigua en una olla amb un drap doblegat al fons. Si els pots estan calents, escalfem l'aigua i hi posem els pots quan sigui tèbia. Han de quedar coberts d'aigua un parell de dits per sobre. Si els pots estan freds, els posem amb l'aigua freda. Comptem el temps a partir del moment en què comença a bullir l'aigua. Deixem bullir 20-25 minuts, apaguem el foc i deixem refredar els pots dintre de l'olla. Després retirem els pots, els eixuguem i els guardem en un lloc fosc, fresc i sec.


PER SABER-NE MÉS 

Aprofitem l'estiu quan hi ha bons tomàquets per fer salsa en conserva. És un bon fons de rebost.  

 

LA RECEPTA EN 2 MINUTS

Salsa de tomàquetVIDEORECEPTA

 

RESULTAT A TAULA

Ideal per a plats de pasta, carn, peix, pizzes, etc.

Júlia i Montse