Pollastre amb vinagreta

INGREDIENTS PER A 4 O 5 PERSONES

1 pollastre d'1,500 k
100 g de cansalada viada a daus
150 g de ceba
150 g de porro
1 ramet amb llor, farigola i orenga
100 ml de vinagre de xerès
100 ml de xerès sec
500 ml d'oli d'oliva verge extra
500 ml d'aigua mineral o filtrada
Sal
Pebre negre mòlt
100 g d'olives verdes sevillanes
100 g d'olives negres d'Aragó


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Tallem la ceba i el porro fins. En una cassola amb un fil d'oli d'oliva enrossim la cansalada salpebrada. Afegim la ceba, el porro i el manadet d'herbes i ho coem fins que sigui daurat. Aboquem el vinagre, el xerès, l'aigua i l'oli. Incorporem el pollastre ben polit i salpebrat i amb la pell a sota. Ha de quedar ben cobert de suc. Deixem que arrenqui el bull, abaixem el foc i deixem coure a foc lentíssim amb la cassola tapada una hora. Passada la primera hora, destapem la cassola i continuem la cocció una hora més també a foc lentíssim. Apartem la cassola del foc i, un cop freda, reservem a la nevera en un recipient adient.


PER SABER-NE MÉS
Es conserva ben cobert de suc uns 5 dies a la nevera. Es pot servir calent, tebi o fred, sempre acompanyat del suc de la vinagreta, dels daus de cansalada i afegint-hi les olives.
La carn de pollastre a la vinagreta queda molt bé per fer entrepans freds a l'estiu.
Recepta de la Carme Ruscalleda, del llibre La màgia de la Cuina.


RESULTAT A TAULA
Com totes les receptes de la Carme Ruscalleda: Surt perfecte, boníssim!


Júlia