INGREDIENTS
1 pollastre de pagès
50 g de camagrocs secs
3 tomàquets madurs o tomàquet natural triturat
1 pebrot verd
1 ceba de Figueres
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
1 mica de sucre
1/2 canó de canyella
Brandi, opcional
Per a la picada
Julivert
12 ametlles torrades
1 o 2 grans d'all
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Un parell d'hores abans de començar, posarem els bolets en remull amb aigua mineral o filtrada. Aquesta aigua ens servirà per coure el pollastre.
Netegem el pollastre i, amb el cremador dels fogons o un bufador, eliminem les restes de plomes. Salpebrem.
Posem oli en una cassola i enrossim el pollastre, si cal ho fem per tandes.
Mentrestant picarem la ceba petita; no la ratllarem.
Un cop daurat el pollastre, el retirem de la cassola i reservem.
Retirem l'excés d'oli i, a la mateixa cassola, sofregim la ceba. Si ens queda seca afegim una mica d'aigua dels bolets.
Piquem el pebrot verd i l'afegim a la cassola quan la ceba sigui mig cuita. Sofregim a foc suau.
Ratllem els tomàquets. Els afegim a la cassola quan la ceba i el pebrot siguin cuits.
Salpebrem, hi posem el canó de canyella i sofregim el tomàquet suaument. Si ens queda sec, afegim una mica d'aigua dels bolets.
Quan tinguem el sofregit pràcticament fet, afegim un raig de brandi.
Incorporem el pollastre i li donem un parell de tombs per barrejar-lo amb el sofregit. Afegim l'aigua dels bolets i deixem fent xup-xup una hora aprox.
Passats 30 minuts donem la volta al pollastre. Quan faltin 20 minuts hi afegim els bolets.
Preparem la picada, la barregem amb una mica de suc del pollastre i l'afegim a la cassola 10 minuts abans d'acabar.
Com tots els guisats, fets el dia anterior milloren.
PER SABER-NE MÉS
Si cuinem aquest plat amb camagrocs frescos, els passem per la paella, deixem que consumeixin l'aigua i els reservem. Per coure el pollastre, substituïm l'aigua dels bolets per aigua mineral o filtrada.
Podem utilitzar altres tipus de bolets, com ara rovellons, pinetells, llenegues...
LA RECEPTA EN 2 MINUTS
VIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Un platillo de festa per llepar-se els dits!
Montse i Júlia