Pollastre desossat amb salsa Pedro Ximenez

INGREDIENTS 
1 pollastre de 2 kg
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt

Per fer la salsa
El suc que ha deixat anar el pollastre durant la cocció
50 g de panses
150 ml de Pedro Ximénez
1 ceba
1 cullerada de sucre roig o panela (cast.: azúcar moreno)
1/2 cullerada de postres de farina de blat de moro (Maizena)
Oli d'oliva verge extra
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem que ens preparin el pollastre desossat, farcit i lligat com un tall rodó. Nosaltres hem escollit un farciment de carn picada, ou dur, prunes i pinyons.
Salpebrem el pollastre i el posem al forn.
Encenem el forn a 180 ºC i el deixem coure 1.30 h o 2 h. Comencem a contar el temps de cocció quan la temperatura del forn arribi als 180 ºC. 
Cada forn és diferent i hem de controlar la cocció.  Ens ha de quedar ben ros. 
Si tenim un forn combinat amb sonda de temperatura, podem programar 60% d'humitat i 75 ºC de temperatura interior del pollastre.
Un cop cuit parem el forn i separem el suc del pollastre per preparar la salsa. El pollastre el deixem dins del forn perquè no perdi temperatura.  


Per fer la salsa
Posem a remullar les panses amb el vi Pedro Ximénez.
Agafem el suc que ha deixat anar el pollastre, retirem la capa superior de greix i reservem el suc desgreixat.
En una paella saltem la ceba. No ha de quedar daurada.
Afegim el sucre, barregem bé i, un cop desfet, incorporem el vi (reservem les panses). Deixem un parell de minuts i parem el foc.
Passem la salsa al vas de la batedora, triturem bé i la tornem a posar a la paella.
Afegim el suc del pollastre, les panses, remenem i ho deixem coure uns minuts més.  
Barregem la Maizena amb una cullerada d'aigua i l'afegim a la salsa. Quan espesseixi una mica, parem el foc.
Tastem la salsa. Compte que no ens quedi massa forta de gust, si cal la diluïm amb una mica d'aigua mineral o filtrada.

Per servir, traiem el pollastre del forn i tallem el cordill. Fem talls al gust i els emplatem amb la salsa.

 
PER SABER-NE MÉS
El farcit pot variar al gust de cadascú. Desossar i farcir el pollastre és una feina delicada. Millor que ho facin a la carnisseria.
El podem cuinar el dia abans i tallar-lo abans de servir.


VIDEORECEPTA
Pollastre farcit  amb reducció de Pedo XimenesLa receta en 3 minuts 

 

 

 

 

 

RESULTAT A TAULA
Un pollastre de festa boníssim i amb una presència espectacular.

Montse i Júlia