Pollastre al curry

INGREDIENTS PER A 5-6 PERSONES

1 pollastre d'1,600 kg o més
50 ml d'oli d'oliva verge extra
3 cebes de 120 g cadascuna
3 grans d'all
3 claus d'espècia
1 fulla de llor
1/3 de canó de canyella
El suc d'una llimona
La pell ratllada de mitja llimona
½ culleradeta de pebre vermell picant
4 llavors de cardamom
3 cullerades de postres de curri en pols
1 branca de farigola (optatiu)
1 branca de sàlvia (optatiu)
Sal
Farina
Aigua mineral o filtrada

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanarem a la carnisseria que ens tallin el pollastre a octaus i que ens separin les ales dels pits. Si el pollastre és gros, en podem fer més talls. Rentem i polim el pollastre, el salem, el passem lleugerament per farina i l'enrossim en una cassola on haurem escalfat l'oli a foc viu.
Pelem i piquem els alls i la ceba i els afegim al pollastre. Donem unes voltes, baixem el foc i hi afegim la resta d'ingredients. Deixem ofegar uns 10 minuts i afegim aigua sense que cobreixi. Coem a foc mitjà uns 35 minuts o fins que el pollastre estigui fet. Tastem de sal, apaguem el foc i ja ho tenim llest.

PER SABER-NE MÉS

El curri és un condiment indi que es compon d'una barreja d'espècies com cúrcuma, pebre, safrà, garam masala, coriandre, entre altres. També se li dóna aquest nom als nombrosos plats preparats amb aquest condiment. Hi ha diferents tipus de curri segons la proporció i quantitat d'espècies que incorporin. A cada zona de l' Índia tenen el seu curri.
Normalment per fer aquest plat se li treu la pell al pollastre. Nosaltres no ho hem fet i l'hem cuinat a la nostra manera, afegint herbes aromàtiques per donar un toc mediterrani. D'aquí el nom del plat.
Aquesta recepta ens la va cuinar en Quim Valls l'any 2000 i em va agradar molt. La farigola i la sàlvia són cosa meva. Si no esteu acostumats a les espècies picants, afegiu-les amb moderació. Les proporcions d'aquesta recepta són correctes i "comestibles" per a tothom. Si us agraden les emocions fortes, afegiu més picant!


RESULTAT A TAULA

Un pollastre aromàtic, especiat i un punt picant, per sucar-hi pa. Atreviu-vos amb el curri i que us vagi de gust!


Júlia