Pollastre rostit amb botifarra

INGREDIENTS PER A 4 o 5 PERSONES

1 pollastre 
4 botifarres
2 pastanagues
1 ceba
1 cabeça d'alls
1 pebrot verd
Oli d'oliva verge
1 copa de brandi
1 fulla de llor
½ branca de canyella
Pebre negre mòlt

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem que ens tallin el pollastre a octaus.
Salpebrem el pollastre.
Pelem les pastanagues, les deixem senceres.
Rentem el pebrot i el deixem sencer.
Pelem la ceba i la tallem per la meitat.

En una cassola hi posem un bon raig d'oli i, en fred, afegim el pollastre, les botifarres, les verdures, la cabeça d'alls sencera, la canyella i la fulla de llor.
Encenem el foc, tapem i deixem coure uns 40 minuts.
A mitja cocció, quan faci uns 20 minuts i comenci a quedar rossa la part de sota, li donem la volta i afegim el brandi.

Això farà que es desenganxi el fons de la cassola i es barregi amb el pollastre. Hi donem uns tombs, tastem i ja ho tenim. 
És més bo si es cuina amb antelació i el deixem reposar.

PER SABER-NE MÉS


Si cargolem les botifarres per la meitat i les tallem, ens quedaran més petites. Ens anirà millor a l'hora de repartir i servir el plat.
Si de tant en tant sacsegem la cassola, evitarem que el pollastre s'aferri.

LA RECEPTA EN UN MINUT  

Pollastre rostit amb botifarraVIDEORECEPTA


RESULTAT A TAULA

Un clàssic de la cuina catalana per llepar-vos els dits.

 Montse