Sard reial

Sard o sarg imperial,  el sard reial o el presoner Diplodus cervinus cervinus ( cast: Sargo imperial )

És un peix teleosti de la família dels espàrids i de l'ordre dels perciformes. Te el cos ovalat, alt i aplanat lateralment. Llavis gruixuts. Aleta caudal bifurcada. Color gris argentat amb irisacions daurades. Costats amb 5 bandes verticals amples de color xocolata. Punta del musell enfosquida. La seva Carn és apreciada

Mida: Pot arribar als 55 cm de llargària total (normalment, en fa 35) i els 2.740 g de pes.

Hàbitat i reproducció: És un peix marí, associat als esculls de corall (tot i que també viu en fons rocallosos, sorrencs i fangosos), oceanòdrom i de clima subtropical (47°N-35°S, 19°W-36°E), el qual viu entre 30-80 m de fondària a l'Atlàntic i entre 25 i 300 a la Mediterrània.
En els darrers anys s'ha incrementat la seva presència a la mar Cantàbrica i la Mediterrània, possiblement a causa del canvi climàtic.
Es troba a les costes de l'Atlàntic oriental (des de la Mar Cantàbrica i la Mediterrània fins a Sud-àfricaLa reproducció te lloc entre el gener i l'abril. S'alimenta de petits invertebrats i algues.

Tècniques de pesca, Es pesca amb tresmalls, artet, volantí, palangres i arts d'arrossegament. Talla mínima legal de captura: 15 cm.

Font: Wikipedia i museudelapesca.org

RECEPTES: A la planxa, a la brasa, al forn amb patates...