L'agulla Belone belone (Cast.: Aguja) És un peix allargat i una mica comprimit. És de color blavós al dors i argentat pel ventre amb una banda blau fosc al llarg del cos. Es pot trobar fresc o congelat.
No té espines en les aletes, sent l'aleta anal una mica més llarga que la dorsal; les dents de la mandíbula són relativament grans i espaiats, amb una mandíbula inferior una mica més llarga que la superior, molt allargades ambdues en els individus juvenils.
Es pesca per a la seva comercialització, la podem trobar tan fresca com a congelada.
Les seves espines tenen un color verdós inusual, el que desanima a molta gent a consumir-ho, encara que aquest color és innocu.
És un peix blanc, ric amb vitamines i minerals.
Mida : Te una longitud d'uns 45 cm, encara que s'han descrit grandàries màximes de fins a 93 cm.
Hàbitat i distribució:
Viu a prop de la superfície i presenta un comportament migratori.Viu en aigües temperades prop de la superfície, a l'oceà Atlàntic, mar Mediterrani, mar Negre i el mar del Nord.
S'alimenten de petits peixos, especialment d'aladrocs; poden fer grans salts fora de l'aigua quan es veuen assetjats.
Tècniques de pesca:
Talla mínima, 25 cm.
Es pesca a curricà a la pesca esportiva i encerclament a la pesca professional.
Fonts: Wikipedia / sospeix.org /
RECEPTES: Pot ser preparat preferentment fregit, a la graella o al forn.
Recepta d'agulla a la planxa de la barca Cristine
Ingredients: agulla, sal
Elaboració: Netejar bé l’agulla i tallar-la a rodanxes o trossos, tot depén de la mida de l’agulla. El color de l’espina es d’un blau pujat, això fa que ho hagi gent que no la vulgui menjar. Es pot fer fregida o a la planxa, Te un gust que recorda la sardina.