Agulla

 

L'agulla Belone belone   (Cast.: Aguja) És un peix allargat i una mica comprimit. És de color blavós al dors i argentat pel ventre amb una banda blau fosc al llarg del cos. Es pot trobar fresc o congelat.
No té espines en les aletes, sent l'aleta anal una mica més llarga que la dorsal; les dents de la mandíbula són relativament grans i espaiats, amb una mandíbula inferior una mica més llarga que la superior, molt allargades ambdues en els individus juvenils.
Es pesca per a la seva comercialització, la podem  trobar tan fresca com a congelada.
Les seves espines tenen un color verdós inusual, el que desanima a molta gent a consumir-ho, encara que aquest color és innocu.
És un peix blanc, ric amb vitamines i minerals.

Mida : Te  una longitud d'uns 45 cm, encara que s'han descrit grandàries màximes de fins a 93 cm.

Hàbitat i distribució:

Viu a prop de la superfície i presenta un comportament migratori.Viu en aigües temperades prop de la superfície, a  l'oceà Atlàntic, mar Mediterrani, mar Negre i el mar del Nord. 
S'alimenten de petits peixos, especialment d'aladrocs; poden fer grans salts fora de l'aigua quan es veuen assetjats.

Tècniques de pesca:
Talla mínima, 25 cm.
Es pesca a curricà a  la pesca esportiva i 
encerclament a la pesca professional.  

 Fonts: Wikipedia / sospeix.org / 

 

RECEPTES: Pot  ser preparat preferentment fregit, a la graella o al forn.

Recepta d'agulla a la planxa de la barca Cristine
Ingredients:  agulla, sal 
Elaboració: Netejar bé l’agulla i tallar-la a rodanxes o trossos, tot depén de la mida de l’agulla. El color de l’espina es d’un blau pujat, això fa que ho hagi gent que no la vulgui menjar. Es pot fer fregida o a la planxa, Te un gust que recorda la sardina.