Burres

Burra, sorell fumat Trachurus picturatus (Cast. Jurel negro). Te el cos fusiforme, allargat i lleugerament aplanat lateralment. Ulls grossos amb pupil·la adiposa ben desenvolupada. Boca grossa i obliqua. Aleta caudal bifurcada. Dors negre blavós i grisenc amb irisacions verdes blavoses; flancs argentats i ventre blanquinós. Té una petita taca negra darrere del cap. Les aletes són de grises a vermelloses.

A la Mediterrània hi ha dues espècies més, del mateix gènere (Trachurus mediterraneus i Trachurus trachurus), amb les quals s'acostuma a confondre.

Es tracta d'una espècie popular de preu relativament baix.

Mida: Talla màxima 60 cm, comuna de 20 a 30 cm.

Hàbitat: Viu a mar oberta i forma grans bancs prop de la superfície i dels 250 fins als 350 m de profunditat. S'alimenta essencialment de crustacis. La reproducció té lloc a l'estiu. Es troba a la Mediterrània, excepte al nord de l'Adriàtic i a la mar Negra. A l'Atlàntic oriental, des del golf de Biscaia a Mauritània, incloses les illes Açores, Madeira i Canàries.).

Sistemes de pesca: Es pesca amb arts de platja, tresmalls, encerclament, volantí, palangres i arrossegament. Talla mínima legal de captura: 12 cm.

Fonts: wikipedia i Museu de la pesca