INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 ceba
1 albergínia
12 tomàquets xerri
50 g de formatge feta
1 grapadet de pinyons
1 ou
2 cullerades de llet
Sal
Oli d'oliva verge extra
1 pasta de full rodona
Orenga sec
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparem la verdura
Tallem tota la verdura a tires de 8 cm de llarg per 1 o 2 cm d'ampla.
L'albergínia la deixem una estona amb sal dins d'una escorredora perquè tregui l'aigua, després l'esbandim i la reservem.
Posem una paella amb oli, afegim la ceba, el pebrot verd i el pebrot vermell en fred. Salpebrem i posem orenga al gust.
Encenem el foc, donem un tomb a les verdures. A mitja cocció (al cap d'uns 10 minuts), afegim l'albergínia.
Les verdures ens han de quedar "al dente". No ens han de quedar rosses. Si la verdura, un cop cuita, té massa aigua, la posem a escórrer. En qualsevol cas, la verdura no ha de coure més de vint minuts.
Per altra banda, escalfem el forn a 150 ºC i posem a coure els tomàquets tallats per la meitat,
Preparem la corona
Desenrotllem la massa de pasta de full deixant el seu paper a sota i la posem a la safata del forn. Marquem el centre i tallem 4 línies de 12 cm al centre del cercle, i lun cop fetes , les dividim per la meitat i ens quedaran 8 triangles.
Separem el rovell de la clara de l'ou i el barregem amb dues cullerades de llet. Amb aquesta barreja amb l'ajuda d'un pincell pintem la pasta de full. Afegim la verdureta al voltant de les vores deixant el centre lliure. Repartim els tomàquets, el formatge tallat a trossos i els pinyons.
Dobleguem cada triangle un per un i formem la corona. El pintem amb la barreja d'ou i llet il'entrem al forn a 180 ºC uns 25-30 minuts, fins que la corona quedi daurada. Servim tèbia o a temperatura ambient.
PER SABER-NE MÉS
Si feu més verdura i us en sobra, la guardeu, Queda boníssima a sobre d'unes torradetes.
VIDEORECEPTA
La recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Un entrant vistòs, bo i fàcil de preparar.
Júlia i Montse