Pastís  de salmó

INGREDIENTS PER FER UN PASTÍS

500 g de salmó fresc
250 g de salmó fumat
250 ml de nata del 20% de matèria grassa
6 ous sencers
Sal
Pebre blanc mòlt

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Encenem el forn a 180 ºC.
Posem una safata fonda amb aigua al forn perquè es vagi escalfant.
La mida d'aquesta safata ha de permetre que el motlle hi càpiga bé, sobri espai per totes bandes i l'aigua cobreixi com a mínim una tercera part de l'alçada del motlle.
Untem amb mantega un motlle rectangular.
Posem un cassó amb aigua i una mica de sal al foc; quan arrenqui el bull hi posem el salmó i el bullim 5 minuts. Un cop bullit el traiem i el posem a escórrer dins d'un colador. Quan estigui a temperatura ambient traiem la pell, les espines i l'esmicolem amb els dits.
Tallem el salmó fumat a talls petits amb unes tisores. Posem el salmó bullit, el salmó fumat, la nata i els ous en un bol, salpebrem i ho passem per la batedora fins que ens quedi una pasta fina.
Aboquem la pasta dins del motlle i l'entrem al forn. Ho deixem coure al bany Maria entre 45 minuts i una hora. Cada forn és diferent; a partir dels 45 minuts fem la prova de l' escuradents.
Un cop cuit, deixem refredar i després l'entrem a la nevera. Desemmotllem amb cura i servim amb safata guarnint-lo al gust o com es veu a la foto.

PER SABER-NE MÉS
Si teniu un motlle de silicona, és molt adient per fer aquest pastís; no s'enganxa. Si n'utilitzeu un de metàl·lic, unteu-lo bé amb mantega. Es pot servir a temperatura ambient o fred de nevera. Té un gust molt fi, no necessita salsa; amb un acompanyament d'amanida verda queda perfecte. Es conserva uns 3 dies a la nevera. Aquesta recepta ens l'ha facilitat la Pepita Guimerà.

RESULTAT A TAULA
Molt fàcil de preparar, elegant, boníssim. Què vagi de gust!


Júlia