Paté de castanyes i bolets

INGREDIENTS

300 g de castanyes crues o 200 g de castanyes cuites
200 g de camagrocs frescos o 25 g de camagrocs secs
1 porro petit
1 raig de vi ranci o de ratafia 
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre
Pebre vermell
Vinagre de poma (opcional)

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Pelem les castanyes, les trossegem i reservem.

Els bolets poden ser frescos o deshidratats. En el segon cas els hem d'hidratar. Per fer-ho agafem un cassó amb aigua i l'escalfem. Quan arrenqui el bull hi tirem els bolets i apaguem el foc. Els deixem una hora amb el foc apagat, els colem i reservem l'aigua de cocció.

Mentrestant, tallem la part blanca del porro, la piquem i reservem.

Agafem una paella, posem oli i ofeguem el porro fins que quedi transparent.
Afegim els bolets (en reservem algún de sencer per decorar) i els deixem coure uns 5 minuts. Si cal, podem afegir una mica d'aigua del remull. Si són frescos deixaran anar aigua. Esperem que se la rebeguin.
Afegim el vi ranci i el deixem reduir.
Afegim una mica de pebre vermell dolç, salpebrem, afegim opcionalment 2 o 3 cullerades de vinagre de poma. 
Ho triturem amb robot o amb batedora potent fins a obtenir la textura desitjada.


VIDEORECEPTA
Paté de castanyes i boletsLa recepta en 2 minuts

 

 

PER SABER-NE MÉS

Per preparar aquest paté, podem aprofitar castanyes que ens hagin sobrat d'alguna altra recepta. Recordeu que les castanyes cuites es conserven bé congelades.
Cocció de les castanyes
Per coure-les tenim diferents opcions: a la llar de foc amb la paella tradicional amb forats, al forn, al microones...
Aquesta recepta és la nostra aportació al menú de castanyada del grup de youtubers "Jo cuino en català".

VIDEORECEPTA

La recepta en 2 minuts

 

RESULTAT A TAULA
Un paté boníssim per preparar aperitius. Us el recomanem!

 

Montse i Júlia