INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

4 pomes grosses
4 talls de formatge de cabra (tipus rul·lo)
4 cullerades de panses sultanes
1 ceba (120 g)
1 cullerada d'oli d'oliva verge

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Tallem la ceba a la juliana.
Pelem les pomes, traiem el cor, les tallem en dos i les fem a làmines primes.
Posem una paella antiadherent al foc amb l'oli, afegim la ceba i la coem fins que ens quedi transparent, no ha d'agafar color.
Afegim la poma i les panses, donem unes voltes, tapem i abaixem el foc. Deixem coure uns 20 minuts. Vigilem que la poma no s'agafi, si cal, afegim unes cullerades d'aigua. Quan la poma estigui tova, apaguem el foc.
Muntem els plats. Repartim la poma a cada plat (ho podem fer amb un cèrcol metàl·lic, si en tenim), posem a sobre el tall de formatge.
Entrem els plats al forn calent a 200ºC uns 8 minuts. Vigilem el forn; quan el formatge comenci a agafar un color daurat, retirem del forn i servim calent.


PER SABER-NE MÉS

Hem de vigilar la cocció de la poma. Ha de quedar amb textura de compota; tova i sucosa. Les panses no cal remullar-les, queden hidratades en coure-les amb la poma i la ceba. Podem remullar les panses amb vi ranci o brandi i afegir-les a mitja cocció.

 

RESULTAT A TAULA

El formatge es desfà. Quan el mengeu barrejat amb la poma calenta, us encantarà. Que vagi de gust!

Montse i Júlia