INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 ou
8 llesques de pa de motlle rectangulars, sense crosta
150 g de tonyina en conserva
5 tomàquets madurs o 150 g de tomàquet fregit
1 enciam
150 g de maionesa de pot 
Tomàquets Xerri i Olivada per decorar

PREPARACIÓ

Bullim l'ou 10 minuts, el refredem i reservem.  
Tallem a la juliana 4 fulles d'enciam, afegim la tonyina i dues cullerades de maionesa. Ho barregem bé i reservem.
Si utilitzem tomàquet fresc, fem una salsa de tomàquet.

Preparació de la salsa de tomàquet
Posem oli a escalfar en una paella, afegim el tomàquet, salem i ho deixem coure a foc lent uns 20 minuts. Retirem del foc i  reservem.

Preparació del pastís

Preparem el motlle, l'untem amb oli. També podem folrar-lo amb paper film, en aquest cas no cal untar-lo. 
Posem al fons del motlle 2 llesques de pa. Al damunt la meitat de la salsa de tomàquet, després la barreja de tonyina i enciam.
Posem una nova capa de pa, hi afegim la resta de la salsa i una nova capa de pa.
Pressionem  i ho deixem a la nevera 6 hores amb un pes a sobre. 

Desemmotllem el pastís i el cobrim amb la maionesa.  
Tallem més enciam a la juliana.
El posem per sobre del pastís i l'acabem de decorar amb l'ou dur ratllat i les olives.
 
PER SABER-NE MÉS
El podem deixar preparat el dia abans i, abans de servir, el decorem al nostre gust.
 
RESULTAT A TAULA
Una altra versió del clàssic pastís de tonyina. Que vagi de gust!
 
Montse