INGREDIENTS  

Per fer les truites
6 ous
200 g de pèsols, frescos o congelats
2 patates grosses
4 talls de sobrassada
Oli
Sal

Per fer la maionesa
1 ou
200 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
1 gra d'all, opcional

Per decorar el pastís
2 pebrots del piquillo o 1 pebrot escalivat
Olives negres sense pinyol

 

 

PREPARACIÓ DE LES TRUITES

Truita de patates
Pelem i tallem les patates, salem, les fregim fins que quedin toves i  fem la truita amb un parell d'ous batuts.

Truita de sobrassada
Batem un parell d'ous, barregem la sobrassada aixafant-la amb una forquilla. Quan ja estigui desfeta, fem la truita.

Truita de pèsols
Si els pèsols són congelats, els podem coure directament. Compte amb les esquitxades! Posem els pèsols en una paella, els fregim a foc suau i fem la truita amb un parell d'ous batuts. 

Quan les truites s'hagin refredat, les posem una sobre l'altra. A sota la de patata, al mitg la de sobrassada i al damunt la de pèsols. Ho cobrim amb maionesa i decorem amb olives i pebrot. Ho posem a la nevera una estona.

PREPARACIÓ DE LA MAIONESA
La farem amb la batedora elèctrica.
Al vas de la batedora, hi posem  un ou a temperatura ambient, un gra d'all, un pols de sal i 200 ml d'oli. Posem la batedora al fons del vas uns segons. Batem i treballem de dalt a baix per emulsionar.

PER SABER-NE MÉS

Per les quantitats d'aquesta recepta, una paella d'uns 20 cm  seria l'adequada. Recepta de la besàvia Francisca.

VIDEORECEPTA
La recepta en 3 minuts

 

RESULTAT A TAULA
Un plat vistós i fresc per a l'estiu que podeu deixar preparat amb antelació. Un clàssic boníssim!

 

Montse i Júlia