Quiche Kiòmetre0

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
PER FER LA MASSA
300 g de farina
125 g de mantega amb textura de pomada
Mantega per untar el motlle
70 g d'aigua mineral molt freda
1 cullerada de cafè de sal
1 motlle de 26 cm de diàmetre

PER FER EL FARCIT
200 g de pernil dolç en un sol tall
200 g de formatge Gruyère Suís
400 g de nata líquida per cuinar del 18%
4 ous
Sal
Pebre blanc mòlt
Nou moscada


PREPARACIÓ I COCCIÓ DE LA MASA
Veieu post (quiche, com fem la massa)


PREPARACIÓ I COCCIÓ DEL FARCIT
Tallem el pernil a daus i el piquem amb la picadora.
Fem el mateix amb el formatge sense netejar la picadora, la rentem al final.
En un bol barregem el pernil i el formatge amb una cullera.
Ho incorporem a la pasta brisa que ja tenim cuita, ho escampem sense prémer, ha de quedar esponjat.
En un bol a part trenquem els ous, hi afegim la nata, salem molt poc (el formatge i el pernil ja porten sal), hi posem una punta de cullera de cafè de pebre i la mateixa quantitat de nou moscada ratllada.
Ho batem amb unes varetes manuals ràpidament fins que ens quedi homogeni i ho aboquem suaument per sobre de la barreja de pernil i formatge.
Ho entrem al forn calent a 190 ºC, dalt i baix, alçada 2, uns 30 minuts.
Quan comenci a quedar daurat, punxem amb un escuradents, ha de sortir net. Parem el forn, deixem 5 minuts més i ho retirem.
Servim calent.

PER SABER-NE MÉS
El resultat de la quiche depèn molt de la qualitat dels ingredients que utilitzem; una bona farina de forner i mantega de qualitat, asseguren una massa molt bona.
El pernil cuit també és molt important. Pel que fa al formatge, n'he tastat molts tipus i el que us recomano (Gruyère Suís) dóna un toc realment bo.
Sempre podeu fer servir la massa preparada, però si us acostumeu a fer-la a casa, la trobareu tan bona què ja no en tornareu a comprar.

LA RECEPTA EN 2 MINUTS

Quiche de pernil dolç i formatgeVIDEORECEPTA

 

 

 

 

RESULTAT A TAULA
Bona, bona, bona. Què vagi de gust!


Júlia