Hummus de mongetes del ganxet de la Conca del Tordera

INGREDIENTS
500 g de mongetes del ganxet cuites
2 grans d'all pelats i picats
El suc de mitja llimona
60 ml d'aigua
Sal
70 ml d'oli d'oliva verge extra,
Pebre vermell 
1 cullerada de postres de comí molt
4 cullerades soperes ben plenes de tahina

PREPARACIÓ
Posem tots els ingredients, excepte el pebre vermell, al vas de la batedora.
Ho triturem fins que quedi un puré suau.
Ho posem dins d'un bol. Afegim un raig d'oli, pebre vermell per sobre, unes llavors i servim.

AMB THERMOMIX

Posem tots els ingredients, excepte el pebre vermell, al vas del robot.
Triturem 1 minut a velocitat progressiva 1-10.
Comprovem el triturat.
Afegim més aigua si queda massa espès.
Tastem de sal i d'espècies.
Ho posem dins d'un bol. Afegim un raig d'oli, pebre vermell per sobre, unes llavors i servim.

PER SABER-NE MÉS

Aquest hummus l'hem volgut fer amb mongetes del ganxet de la conca del Tordera. Són de pell fina, de gust suau i mantegós, una de les millors varietats de llegum que podeu tastar. Si les voleu bullir a casa, les heu de rentar bé sota l'aixeta, deixar-les escórrer i posar en remull amb aigua mineral o filtrada el dia abans. L'endemà, canvieu l'aigua i poseu-les a bullir a foc suau uns 30 o 40 minuts. Traieu l'escuma que es forma. Podeu afegir una cullerada de postres de comí en gra per tal de digerir-les millor.
Si bulliu les mongetes a casa, utilitzeu l'aigua de bullir-les per l'hummus.
RESULTAT A TAULA

Ho podem servir amb bastonets de verdures al gust: pastanaga, api o cogombre. També hem tallat ceba tendra i tomàquet i ho hem sucat amb l'hummus, molt bo!

Montse i Júlia