Orxata de xufa

INGREDIENTS PER FER 1 LITRE D'ORXATA

250 de xufes
1 litre aigua mineral o filtrada
1 tros de branca de canyella
1 tros de pell de llimona
100 g de sucre
8 o 10 glaçons

PREPARACIÓ AMB MÈTODE TRADICIONAL
Rentem bé les xufes. Les posem en un bol amb 1 litre d'aigua, afegim la canyella, la pell de llimona i les deixem en remull durant 8-10 h o d'un dia per l'altre.
Quan les xufes ja estan hidratades, traiem la pell de llimona i la canyella i les  colem. Reservem l'aigua del remull.
Posem les xufes al vas de la batedora o del robot de cuina i triturem. 
Colem directament amb un drap ben net. 
Afegim l'aigua que tenim reservada, el sucre i remenem. Finalment, afegim els glaçons i la deixem a la nevera.
La servim ben fresca.

PREPARACIÓ  AMB THERMOMIX
Rentem bé les xufes. Les posem en un bol amb 1 litre d'aigua, afegim la canyella, la pell de llimona i les  deixem en remull durant 8-10 h o d'un dia per l'altre.
Quan les xufes ja estan hidratades traiem la pell de llimona i la canyella i les colem amb la cistella del robot. Reservem l'aigua del remull.
Posem les xufes al vas del robot amb una mica d'aigua  i programem 2 minuts, velocitat progressiva 5-10. 
Colem directament amb un drap ben net. 
Tornem a posar la polpa dins del vas, afegim la resta de l'aigua reservada i el gel 
 i programem 1 minut, velocitat progressiva 5-10.
Colem de nou amb el drap.
Posem l'orxata al vas, afegim el sucre, programem 30 segons, velocitat 3 i ja la tenim feta.
La deixem a la nevera i la servim ben fresca.

PER SABER-NE MÉS
L'orxata l'hem de consumir ràpidament. Es conserva un parell de dies a la nevera.
Aquesta recepta ens l'ha donat la Nuri, de la parada de fruits secs de la plaça de Blanes. @rojascollnurianrc

RESULTAT
Una orxata bona, bona, bona. Res a veure amb les comercials que podeu comprar.

 

Montse i Júlia