INGREDIENTS
Bolets
Sal gruixuda
Salmorra
Aigua
PREPARACIÓ
Preparem pots de vidre, molt nets. Esterilitzem pots i tapadores.
Netegem els bolets. Els retirem la terra amb un pinzell o amb un drap humit.
Els podem esbandir lleugerament sota l'aixeta. No els deixarem en remull.
En un recipient alternem capes de bolets i de sal.
Acabem amb una capa de sal.
Ho deixem a temperatura ambient. La sal es va desfent i es forma líquid.
Preparem una salmorra amb 60 grams de sal per litre d'aigua.
Ho escalfem, quan arrenqui el bull parem el foc, deixem refredar i reservem.
Quan els bolets acabin de treure tota l'aigua els posem als pots, han de quedar ben coberts de líquid.
Si no queden coberts afegim la salmorra que tenim reservada.
Tapem. Es conserven un any o més.
Per utilitzar els bolets, 24 h abans els esbandim bé i els deixem amb aigua. Farem dos canvis d'aigua: un al vespre i un altre l'endemà al matí.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta ens l'ha explicat la Loreto, és molt antiga. La seva mare i la seva àvia ja la feien així. Antigament, no hi havia neveres ni congeladors i la sal era un dels conservants que més s'usava.
Avui dia tenim diferents sistemes per conservar els bolets: amb oli, vinagre o els podem assecar. Els ceps i les llenegues es poden congelar directament en cru, però si congelem altres tipus de bolets com ara rovellons o pinetells, els farem malbé.
VIDEORECEPTA
Amb 2 minuts us expliquem com preparar la conserva.
RESULTAT A TAULA
Una conserva de bolets tradicional, molt antiga, de les que s'han fet tota la vida.
Montse i Júlia