Oli de romaní i farigola

INGREDIENTS

Oli d'oliva verge extra
Farigola 
Romaní
Per 400 ml d'oli, farem servir 10 g de farigola i 10 g de romaní aprox.
El podem fer amb una de les herbes.

PREPARACIÓ
En un cassó, en fred, posem les herbes aromàtiques i l'oli.
Escalfem suaument fins que la temperatura de l'oli arribi a 80 ºC. Si no tenim termòmetre, ens podem orientar observant l'oli. Quan comencem a veure microbombolles, tindrem aquesta temperatura.
Si l'escalfem massa, les herbes es fregiran i no és el que volem.
El deixem a 80ºC durant 15 minuts
Parem el foc, tapem i ho deixem reposar mínim 1 h a temperatura ambient. 
Colem l'oli i el guardem en un pot hermètic de vidre i ja el tenim!

PER SABER-NE MÉS
L'oli d'herbes aromàtiques dona molt  joc. Serveix tant  per preparar salses com per a amanides, pizzes...
Aquesta recepta és dels nostres companys de 

.

VIDEORECEPTA

Oli de romaníLa recepta en 1 minut

 

RESULTAT A TAULA
Un oli boníssim i fàcil de preparar.

Montse i Júlia