INGREDIENTS
Oli d'oliva verge extra
Farigola
Romaní
Per 400 ml d'oli, farem servir 10 g de farigola i 10 g de romaní aprox.
El podem fer amb una de les herbes.
PREPARACIÓ
En un cassó, en fred, posem les herbes aromàtiques i l'oli.
Escalfem suaument fins que la temperatura de l'oli arribi a 80 ºC. Si no tenim termòmetre, ens podem orientar observant l'oli. Quan comencem a veure microbombolles, tindrem aquesta temperatura.
Si l'escalfem massa, les herbes es fregiran i no és el que volem.
El deixem a 80ºC durant 15 minuts
Parem el foc, tapem i ho deixem reposar mínim 1 h a temperatura ambient.
Colem l'oli i el guardem en un pot hermètic de vidre i ja el tenim!
PER SABER-NE MÉS
L'oli d'herbes aromàtiques dona molt joc. Serveix tant per preparar salses com per a amanides, pizzes...
Aquesta recepta és dels nostres companys de
VIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Un oli boníssim i fàcil de preparar.
Montse i Júlia