Fesols vermells

INGREDIENTS
Fesols vermells
Sal
2 grans d'all
1 fulla de llor
Herbes aromàtiques (opcional)
Aigua mineral o filtrada

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Posem els fesols en remull un mínim de 12 h. Els podem posar la nit anterior. Veurem que augmenten força el volum.
Passat aquest temps, els esbandim sota l'aixeta, els escorrem  i els posem en una olla amb aigua mineral o filtrada que els cobreixi 2 o 3 dits. És molt important que l'aigua no tingui clor.
Afegim la fulla de llor, els grans d'all sense pelar i, si en s agrada, les herbes aromàtiques.
Quan l'aigua s'escalfa veurem que es forma escuma blanca, la retirem amb una escumadora.
Quan arrenqui el bull afegim un raig d'aigua freda, esperem que torni a arrencar el bull i repetim aquesta operació dues vegades més.
Els deixem coure 25-30 minuts a foc suau. Els fesols vermells es couen ràpidament, passat aquest temps, afegim la sal i comprovem el punt de cocció. Si cal, els deixem uns minuts més.

PER SABER-NE MÉS

Els fesols, són molt saludables, tenen un gran valor nutricional, proteïnes, fibra i són rics en potassi i ferro.
És important coure'ls a foc suau per evitar que la pell es trenqui.

 

LA RECEPTA EN UN MINUT

Fesols vermellsVIDEORECEPTA

 

RESULTAT A TAULA
Els podem servir bullits amb un raig d'oli, o saltats a la paella; també en podem fer amanides...

Montse i Júlia