INGREDIENTS
Olives madures
Sal
Oli d'oliva verge extra

 

PREPARACIÓ
Rentem les olives sota l'aixeta, les deixem escórrer, les assequem a sobre d'un drap de cuina i les posem al congelador 4 dies. Les traiem del congelador i les posem en un pot cobertes de sal. Les deixem curar 3 setmanes. Cada dia s'han de remenar una mica per tal que la sal les curi bé. Veurem que la sal va quedant cada cop més humida i les olives més fosques i arrugades. Tastem les olives. Si encara tenen un gust massa amargant, canviem la sal i les deixem una setmana més. Passat aquest temps, les netegem bé sense mullar-les. Les untem amb oli i les guardem en un pot. Ja estan llestes per menjar

 

PER SABER-NE MÉS

Quan collim les olives de l'arbre separem les que comencin a quedar fosques. Aquestes són les que utilitzarem per fer aquesta recepta. Les olives que obtindrem seran olives mortes. Es conserven bé uns tres mesos.

RESULTAT A TAULA
Unes olives boníssimes, tant per amanides com per picar.

Montse i Júlia