Patates Hasselback

INGREDIENTS

Patates Monalisa
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
Herbes aromàtiques (romaní, farigola, orenga...)
Mantega (excepte en receptes per a persones veganes)
Vi ranci

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem les patates i les eixuguem amb un drap de cuina.
Tallem les patates sense acabar d'arribar a baix.  Ens anirà bé fer servir uns palets xinesos.  (Us ho mostrem al vídeo)
Preparem una barreja amb l'oli, la sal, el pebre, l'all i les herbes tot picat. Afegim un raig de vi ranci i barregem bé.
Posem les patates a la safata del forn.
Amb l'ajuda d'una cullereta, posem la barreja entre les làmines de la patata.També ho podem fer amb un pinzell.
Posem una mica de mantega a cada patata i enfornem 45 minuts a 200 ºC.
Comprovem el punt de cocció, retirem del forn i servim.

PER SABER-NE MÉS

L'origen d'aquestes patates es remunta a l'any 1700  a Suècia. El seu nom,  Hasselbacken, és  el del restaurant d'Estocolm que les servia al seu menú.
Es va fer molt popular entre la gent d'Estocolm i de tot Suècia. Després arribar a moltes llars i restaurants de tot el món.
Aquestes patates donen molt joc. Són un acompanyament perfecte per a rostits, carns, peixos al forn i, en funció dels ingredients, també  són aptes per a plats vegetarians i vegans.
Admeten molts tipus de condiments que podem posar entre les làmines, com ara  formatge, pernil, bacó... En funció de com les preparem, es poden servir com a plat principal. 

 

LA RECEPTA EN UN MINUT

Patates HasselbackVIDEORECEPTA

 

RESULTAT A TAULA

Unes patates fàcils i bones per sorpendre als convidats.

Montse i Júlia