Llenties amb verdures

INGREDIENTS PER A 4 o 5 PERSONES

350 g de llenties seques
Aigua mineral o filtrada
150 g  de pastanaga
150 g de ceba de Figueres
100 g de porro
150 g de carabassa
50 ml d’oli d’oliva verge extra
2 grans d’all
1 fulla de llor
1 manat d’herbes (sàlvia, farigola, orenga, marduix…)
1 cullerada sopera de pebre vermell dolç
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Rentem les llenties amb un colador sota l’aixeta. Les posem en un bol i les cobrim amb aigua mineral o filtrada. Les deixem en remull 4 o 5 hores.

Rentem, pelem i tallem les verdures a daus petits. Posem l’oli en una cassola i hi posem les verdures, els alls i el llor. Salem lleugerament. Ofeguem les verdures uns 10 minuts. Incorporem les llenties escorregudes, barregem amb les verdures, posem el manat d’herbes, el pebre vermell i ho cobrim amb aigua mineral o filtrada. Coem a foc lent uns 40 minuts o fins que les llenties siguin cuites. Rectifiquem de sal. Parem el foc i servim.

PER SABER-NE MÉS

Hi ha molts tipus de llenties. Depenent de la varietat, el temps de cocció pot variar. Recomanem rentar-les bé sota l’aixeta, deixar-les escórrer i remullar-les amb aigua mineral o filtrada. Si les poseu en remull el dia abans, molt millor. També hi podeu afegir un tros d’alga kombu; és rica en minerals i facilita la cocció. Feu-ne més quantitat i congeleu, queden perfectes. Sempre tindreu a punt un plat saludable i nutritiu. No ens cansarem mai de recomanar el consum de llenties. Teniu una bona varietat de receptes al bloc.

RESULTAT A TAULA

Un plat boníssim, apte per a tothom, econòmic, fàcil i saludable. Ho té tot!

Júlia i Montse