INGREDIENTS PER A 6 PERSONES


600 g de llenties pardines
3 salsitxes
200 g de xoriço una mica picant
1 tall de cansalada
1 ceba
2 grans d'all
1 pebrot verd petit
1 fulla de llor
3 tomàquets madurs o tomàquet en conserva triturat
1 bitxo 
Oli d'oliva verge extra
Sal


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Les llenties pardines no cal posar-les en remull.
Pelem la ceba i els alls, ho piquem i reservem.
També piquem el pebrot i el reservem.
En una cassola, posem oli a escalfar, hi afegim les salsitxes i la cansalada a trossets.
Ho enrossim. Hi afegim el xoriço tallat, hi donem un parell de tombs i retirem el xoriço, la cansalada i les salsitxes.
Posem la ceba, deixem coure uns minuts i afegim el pebrot picat. Un cop cuit, incorporem el tomàquet ratllat.
Un cop fet el sofregit, rentem i escorrem les llenties i les afegim a la cassola. Hi donem un parell de voltes, afegim l'aigua, una fulla de llor i el bitxo.
Ho salpebrem. L'aigua ha de cobrir les llenties dos dits.
Deixem coure les llenties uns 30 o 40 minuts, fins que siguin toves. 10 minuts abans d'acabar afegim el xoriço, la cansalada i les salsitxes.


PER SABER-NE MÉS
El temps de cocció varia en funció del tipus de llenties que utilitzem. Hem cuit  llenties pardines, que couen en poc més de mitja hora.
Encara són més bones si les deixem reposar.

 

LA RECEPTA EN UN MINUT

llentiesVIDEORECEPTA

 
RESULTAT A TAULA


Un plat bo, molt econòmic i fàcil de preparar.


Montse