LLenties amb cúrcuma i carbassa

INGREDIENTS PER A 4 o 5 PERSONES

350 g de llenties seques
2 grans d'all
1 fulla de llor
1 cullerada sopera d'orenga sec
1 ceba de Figueres
1 porro
250 g de carbassa
2 cullerades soperes de cúrcuma en pols
Sal
60 ml d'oli d'oliva verge extra

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ


Si comprem llenties de cocció ràpida, les podem cuinar directament, tot i que nosaltres posem les llenties a remullar sempre.
Rentem les llenties en un bol amb aigua abundant i les remenem amb les mans. Les escorrem i les posem a remullar amb aigua mineral o filtrada unes 3 hores, amb aquest remull en tenim prou.
Piquem la ceba, pelem la carbassa, li traiem les llavors i la tallem a daus. Rentem el porro i el piquem com la ceba.
Posem una cassola al foc amb l'oli i, en fred, hi afegim els alls, la ceba, el porro i la carbassa. Ho deixem ofegar uns 7 o 8 minuts, la verdura ha de suar una mica, sense enrossir.
Hi afegim la cúrcuma i la fulla de llor. Hi donem unes quantes voltes. Hi afegim les llenties amb la seva aigua de remull i l'orenga i ho remenem per barrejar tots els ingredients.
Ho tapem i ho coem a foc suau uns 35-40 minuts.
Rectifiquem de sal i tastem el punt de cocció. Si les llenties encara estan fortes, les deixem coure uns minuts més. Parem el foc, les deixem reposar uns minuts i les servim.

 

PER SABER-NE MÉS


Remullar les llenties a casa no és difícil. A diferència d'altres llegums, el temps de remull és molt curt, amb 3 o 4 hores en tenim prou. Podem posar un trosset d'alga kombu a l'aigua de remull i després coure-la amb les llenties, hi afegirem un plus de minerals. L'aigua de remullar les llenties s'aprofita sempre i dóna un gust molt bo als guisats. En aquest cas, les hem cuinades amb cúrcuma, una espècie antiinflamatòria molt saludable per a les articulacions.


RESULTAT A TAULA


Un plat fàcil, econòmic, saludable i molt bo. Acompanyat d'una amanida i una fruita, tenim un àpat complet. Que vagi de gust!
Júlia