Llamantol a la taronja

INGREDIENTS 
Un llobregant o mig per persona, depenent del pes del  llobregant
Aigua de mar o 30 g de sal per litre d'aigua
1 fulla de llor

Per a la salsa de taronja 
3 taronges
30 g de sucre
Oli d'herbes aromàtiques: romaní i farigola. Cliqueu aquí per veure com es prepara.
Sal
Grans de pebre rosa 

Per fer la maionesa
Oli d'herbes aromàtiques
1 ou
Sal
Unes gotes de llimona

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Posem aigua de mar a bullir amb una fulla de llor.
Tallem les gomes de les pinces dels llobregants, amb compte. Si no les traiem, agafaran gust de goma.
Quan l'aigua bull, hi posem els llobregants. Esperem que l'aigua torni a bullir i els deixem 7 o 8 minuts com a màxim.
Els traiem de l'aigua i els deixem refredar a temperatura ambient.

Mentrestant, preparem la salsa de taronja
Fem suc amb les taronges i el posem en un cassó  amb 30 g de sucre.
Ho escalfem, retirem l'escuma que es forma i deixem reduir fins que quedi lleugerament espès.
Afegim l'oli d'herbes al gust, uns grans de pebre rosa, parem el foc i reservem.

Preparem la maionesa
En el vas de la batedora, posem l'ou, la sal, i uns 200 ml d'oli d'herbes.
Posem el braç de la batedora fins al fons del vas i batem sense remenar fins que emulsioni.
Afegim unes gotes de llimona i llesta.

Quan els llobregants siguin freds, els retirem les pinces i els obrim per la meitat.
Per  menjar-los amb més comoditat, és millor donar un cop a les pinces. Per evitar esquitxos a la cuina, les emboliquem  amb un drap abans de donar el cop amb la maça del morter.
A l'hora d'emplatar, posem una base de salsa de taronja i el llobregant al damunt.  
Ho decorem al gust.
Servim la maionesa a banda.

 PER SABER-NE MÉS

El llobregant és més econòmic i assequible que la llagosta i el podem trobar tot l'any. 
Podem bullir dues o tres peces alhora, tot depèn de la mida de l'olla que utilitzem.
Les pinces han d'estar unides al crustaci mentre es cou, d'altra manera ens quedarà aigualit.

 

VIDEORECEPTA
Llobregant amb salsa de taronja La recepta en 2 minuts

  

RESULTAT A TAULA
Un plat de luxe per triomfar! El podem preparar amb antelació.

Montse i Júlia