INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg de gambes
Sal
Oli d'oliva verge extra
Per a les torradetes
1 barra de pa estreta
1 o 2 grans d'all
Sal
100 ml d'oli d'oliva verge extra
Julivert picat
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Salsa de les torradetes
En un morter posem el gra d'all i una mica de sal, l'aixafem, afegim el julivert tallat i ho acabem de picar. Incorporem l'oli, remenem i reservem.
Preparació de les gambes
Són molt delicades. No s'han de rentar. Només tallem la punxa del cap i les antenes.
Untem la planxa amb molt poc oli i retirem l'excés amb paper de cuina.
Escalfem la planxa i, quan sigui ben calenta, hi posem les gambes.
Escampem una mica de sal per sobre i les deixem coure poca estona.
Les servim acabades de sortir de la planxa, acompanyades de torradetes calentes untades amb la salsa d'all i julivert.
PER SABER-NE MÉS
Si la gamba no es menja el mateix dia, s'oxida i li queda el cap negre. La millor manera de conservar-la és la congelació. Posem la gamba en un recipìent que es pugui tapar i, entre capa i capa, hi posem un drap de cotó. Quan la descongelem estarà perfecta.
RESULTAT A TAULA
Espectaculars! No us les podeu perdre.
Montse