Pasta amb trompetes de la mort

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

400 g de pasta
40 g de trompetes de la mort seques (Si són fresques, el doble)
1 ceba
4 tomàquets madurs
All
Julivert
Oli d'oliva verge 
Sal
Pebre mòlt 

PREPARACIÓ
Posem aigua a escalfar en un cassó. Quan bulli hi afegim les trompetes. Només s'han d'escaldar. Parem el foc i les deixem refredar a la mateixa aigua.

Preparem la salsa
Pelem, piquem la ceba i la sofregim. Ha de quedar ben cuita, no cal enrossir-la. Ratllem els tomàquets i els afegim a la ceba. Escorrem els bolets i reservem l'aigua.
Deixem coure el tomàquet uns minuts i afegim els bolets. Salpebrem i continuem la cocció fins que els bolets estiguin cuits. Si la salsa  queda seca, afegim una mica de l'aigua reservada.

Preparem la pasta
Posem a bullir una olla amb aigua. Afegim l'aigua reservada d'escaldar els bolets. Quan l'aigua bulli, afegim una cullerada de sal i la pasta. Deixem bullir el temps que indica el fabricant. Escorrem la pasta, la barregem amb la salsa i servim.

 

PER SABER-NE MÉS
Podem cuinar aquesta recepta amb trompetes fresques o seques. Seques les trobem tot l'any als mercats i botigues. Són ideals per a la pasta, molt aromàtiques i donen un toc especial. Si en colliu, no les congeleu. Deixeu-les assecar damunt d'un paper i en pocs dies les tindreu a punt per guardar-les en pots.

 

RESULTAT A TAULA
Un plat de pasta deliciós que podeu cuinar tot l'any.

 

Montse

 

Montse