Arròs amb sipia rap i gambes

INGREDIENTS PER A 5 PERSONES

Una sèpia d’uns 500 g tallada a daus
La melsa de la sèpia
250 g de gamba de morralla
Una cua de rap de 300 g sense espina i tallada a daus
500 g d’arròs bomba
1500 ml de brou de peix
150 g de ceba picada fina
200 g de tomàquet triturat
3 grans d’all pelats i picats
Unes branques de julivert picades
Oli d’oliva verge extra
50 ml de vi blanc
Aigua mineral per cobrir la sèpia
Sal i pebre

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Posem la paella al foc amb un raig d’oli, hi afegim la sèpia, la salpebrem i la cobrim amb un cullerot d’àigua. Deixem coure a foc suau fins que redueix l’aigua i fregeixi uns minuts. 
Seguidament incorporem a la paella la ceba picada, la salem i sofregim a foc suau amb la sèpia uns 30 minuts. Si ens queda seca mullem amb una mica d’aigua.
Un cop la ceba sofregida hi posem el tomàquet, l’all, el julivert i la melsa.
Continuem el sofregit uns 15 o 20 minuts. Mullem amb el vi.
Quan el sofregit agafi un color fosc, ja el tenim fet.

Tindrem el brou mesurat i calent. Evitarem que bulli massa estona, ja que redueix el volum i perdem la mesura
Posem l’arròs a la paella i el sofregim uns dos o tres minuts sense parar de remenar.
Incorporem el brou, remenem i deixem que bulli a foc viu 5 minuts. Rectifiquem de sal.
En aquest punt posarem els daus de rap i les gambes crues.
Continuem 7 minuts a foc mitjà, parem el foc, deixem reposar 5 minuts i servim.

PER SABER-NE MÉS

D’arrossos n’hi ha molts i tots bons. Aquest porta els daus de rap que donen un toc deliciós. La gamba, posada crua al final queda boníssima. Hem fet aquest arròs amb peix fresc de Blanes.
Podeu afegir una picada, o una mica de pebre Vermell al sofregit. El brou de peix és important. 
Cal tenir en compte la proporció d’arròs i brou i el temps de cocció. Depenent de la varietat d’arròs que utilitzeu, pot variar. En el cas d’aquest arròs bomba: 12 minuts de cocció i 5 de repòs. Seguiu les recomanacions del paquet.
La quantitat recomanada és de 100 g d’arròs per persona. Si sou de bon menjar, amb aquests ingredients podeu posar 100 g més d’arròs amb el brou corresponent i segur que s’acaba.

RESULTAT A TAULA

Un arròs de diumenge per gaudir i recordar l'arròs que feia el meu pare molts diumenges al pati de casa nostra. Que vagi de gust!

Júlia i Montse