INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

400 g d'arròs
1 canana negra de bona mida
4 grans d'all
2 cebes
1 pebrot verd llarg
2 tomàquets
Oli d'oliva verge extra
Sal
100 ml de brandi
1l de fumet de peix

 

 

 


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Netegem la canana, la tallem a rodanxes.
Piquem els alls i la ceba per separat.
Ratllem el tomàquet i ho reservem tot.
Posem oli en una cassola i daurem els alls picats. Compte que no es cremin; quan comencin a agafar color, afegim la canana amb el foc ben fort. Remenem bé i quan comenci a saltar, hi afegim la ceba picada.
Deixem coure la ceba lentament. A mitja cocció de la ceba, afegirem el pebrot picat. Quan tinguem la ceba i el pebrot cuits, afegirem un bon raig de brandi, ho deixarem coure uns minuts més i afegirem el tomàquet ratllat.
Un cop el sofregit estigui cuit, afegirem l'arròs i li donarem uns tombs.
Si preparem el sofregit amb antelació, en aquest punt pararem el foc.
Uns 20 minuts abans de menjar-lo escalfarem el fumet. Quan comenci a bullir, posarem la cassola de l'arròs i afegirem 900 ml de fumet.
Salem i deixem coure uns 12 -13 minuts.
Si fem arròs a la cassola, ens quedarà un punt més caldós, i quan apaguem el foc acabarà de coure.

PER SABER-NE MÉS
Aquest arròs és una recepta de l'Àngela Izquierdo de Cal Marroi. Ella el fa així de senzill, arròs amb pocs ingredients, no necessita res més. Si volem, però, es pot afegir carxofa, pèsols ...


RESULTAT A TAULA
Un arròs mariner, econòmic i deliciós. Us agradarà!

Júlia i Montse