INGREDIENTS
Serviola
3 grans d'all
2 fulles de llor
Herbes aromàtiques, farigola i romaní
Patates
1 ceba
1 llimona
1 o 2  tomàquets, segons mida
Oli d'oliva
Sal
Pebre
Llimona
Julivert
Vi blanc
Brou de peix (opcional)

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Pelem les patates, les tallem a rodelles i reservem.
Pelem la ceba i la tallem a la Juliana.
Preparem una safata de forn, hi posem un rajolí d'oli, fem una capa de patates i al damunt hi posem la ceba.
Salpebrem, amanim amb oli, afegim una mica de brou o vi blanc, tapem amb paper d'alumini i enfornem 30 minuts a 220 ºC.
Mentrestant preparem el peix que ja tindrem net.
Salpebrem per fora i també a l'interior. A dintre hi posem a dins 2 rodelles de llimona, 1 fulla de llor i els grans d'all pelats i tallats per la meitat.
Ratllem el tomàquet, piquem el julivert i reservem.
Passats els 30 minuts, traiem la safata del forn i posem el peix sobre les patates. Repartim el tomàquet ratllat al damunt, afegim mig vas de vi i mig vas de brou.
Ho entrem de nou al forn, aquest cop sense tapar, i deixem 20 minuts a 220 ºC. 

PER SABER-NE MÉS
Per fer aquesta recepta, serveix qualsevol peix d'escata: calet, orada, déntol, pagre, càntera, etc.
El temps de cocció varia en funció de la mida del peix. Cada forn és diferent, cal vigilar. Les patates necessiten 40 o 45  minuts de cocció, depèn de la varietat de patata i del gruix del tall.

 

VIDEORECEPTA

La recepta en 2 minuts

RESULTAT A TAULA

Les patates queden tant o més bones que el peix.


Montse i Júlia