INGREDIENTS
1 iogurt natural
170 g de farina
3 ous
180 g de sucre
100 g d'oli d'oliva suau
1 sobre de llevat químic
Un pessic de sal
300 g de móres naturals
Sucre de llustre (en pols)
Per al motlle
Mantega
Farina
PREPARACIÓ TRADICIONAL
Rentem les móres, les escorrem i reservem.
Preparem un motlle de corona untat amb mantega i lleugerament enfarinat.
Preescalfem el forn a 180 ºC.
Bol Nº1: Tamisem la farina amb el llevat.
Bol Nº2: En un altre bol posem el sucre, els ous i barregem fins a blanquejar amb unes varetes (si són elèctriques millor). Hem de treballar fins que quedi d'un color blanquinós i gairebé dobli el seu volum. Trigarem uns 5 minuts.
Afegim el iogurt i l'oli i seguim barrejant.
Incorporem al bol la farina i el llevat tamissats, en dues o tres vegades, la sal i barregem embolcallant amb l'espàtula.
Aboquem la barreja al motlle i hi afegim les móres, barrejant-les per repartir-les i evitar que quedin totes a la superfície .
Enfornem 30 minuts. Comprovem amb un escuradents el punt de cocció.
Traiem el motlle del forn i el deixem refredar. Desemmotllem i escampem sucre de llustre amb l'ajuda d'un colador.
PREPARACIÓ AMB THERMOMIX
Rentem les móres, les escorrem i reservem.
Preparem un motlle de corona untat amb mantega i enfarinat lleugerament.
Preescalfem el forn a 180 ºC
Posem els ous al vas i hi afegim el sucre. Programem 2 minuts, 37 ºC, velocitat 3.
Afegim l'oli i el iogurt. Barregem 15 segons, velocitat 3.
Incorporem la farina, la sal i el llevat. Programem 15 segons, velocitat 3.
Aboquem la barreja al motlle, afegim les móres barrejant-les per repartir-les i evitar que quedin totes a la superfície..
Enfornem 30 minuts. Comprovem amb un escuradents el punt de cocció.
El traiem del forn, el deixem refredar, el desemmotllem i hi posem sucre de llustre amb l'ajuda d'un colador.
PER SABER-NE MÉS
Per fer aquesta recepta hem utilitzat móres silvestres, són molt delicades, es recullen molt madures i es fan malbé fàcilment.
Si no s'utilitzen de seguida s’han de congelar.
Hem utilitzat un motlle de silicona de 22 cm.
Aquesta recepta és del' Ana i la Blanca, dos germanes del blog juegodesabores.
LA RECEPTA EN UN MINUT
RESULTAT A TAULA
Un pa de pessic fàcil, ràpid i esponjós que us agradarà.
Montse i Júlia