Plum cake

INGREDIENTS

2OO g de xocolata de cobertura del 70%
4 ous de mida normal (50 g)
150 g de mantega
150 g de sucre
180 g de farina
10 g de llevat químic (tipus Royal)
Un pols de sal

ESTRIS

Un motlle rectangular
Varetes elèctriques
Paper de forn

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparem 3 bols
En el primer bol tamisem la farina barrejada amb el llevat i la sal. Reservem.
En el segon bol fonem la xocolata trossejada al microones; quan la xocolata estigui tova però encara sencera, afegim la mantega tallada a daus i ho acabem de fondre tot plegat al microones. Remenem fins que la barreja sigui homogènia i reservem. Compte amb la potència del microones, utilitzarem potència mitja i ho farem en dues o tres vegades; si la xocolata es crema no té remei.
En el tercer bol hi posarem els ous amb el sucre i els treballarem amb les varetes elèctriques, uns cinc minuts, fins que blanquegin i augmentin el seu volum.
Afegirem al bol dels ous i el sucre la barreja de la mantega i la xocolata, poc a poc, en dues o tres vegades, embolcallant amb cura fins que quedi tot ben lligat. Finalment incorporarem la barreja de la farina poc a poc, en dos o tres vegades, embolcallant amb l'espàtula fins que ens quedi una massa suau, homogènia i sense grumolls. Encenem el forn amb el ventilador a 150ºC. Posem la massa dins del motlle i l'entrem al forn calent, alçada 2 comptant des de sota.
Ho enfornem 15 minuts a 150ºC, abaixem la temperatura a 140ºC i seguim uns 45 minuts més. Deixem reposar deu minuts més dintre del forn apagat. Cal vigilar la cocció, cada forn és diferent. Fem la prova amb un escuradents, si surt net ja està cuit.

PER SABER-NE MÉS

Abans d'omplir el motlle, l'untarem amb mantega, després cobrirem el fons i els dos laterals estrets amb una tira de paper de forn tallada a la mida justa. Tornarem a untar amb mantega i llavors hi abocarem la massa. El plum cake ha de quedar esquerdat per sobre i amb crosta exterior. La textura és consistent i molt saborosa; es conserva uns quants dies ben embolicat.

RESULTAT A TAULA

És un pastís d'hivern, consistent, amb un gust de xocolata intens, una delícia ideal per esmorzar i berenar, acompanyat de cafè o té. Que vagi de gust!

Júlia