Pastís de formatge

INGREDIENTS PER A 1 PASTÍS DE 10-12 PERSONES

1 kg de formatge crema (tipus Philadelphia)
7 ous 
400 g de sucre 
1 cullerada de farina  ben plena (Maizena si és per a celíacs)
500 ml de nata 35% 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparem el motlle
Aquest pastís pesa uns 2 kg aprox. Necessitarem un motlle desmontable de 24 cm. El podem fer amb la meitat de les quantitats amb un motlle de 20 cm. 
Agafem paper de forn, el mullem i l'arruguem com si féssim una bola. Amb aquest paper folrem el motlle.

Escalfem el forn a 210 ºC, escalfor dalt i baix.

Preparació tradicional
En un bol posem el formatge i remenem amb les varetes, anem afegint els ous un a un sense deixar de remenar. Afegim el sucre, la farina i per acabar la nata líquida. Un cop tinguem la barreja homogènia, la posem al motlle que tenim preparat.  

Preparació amb Thermomix 
En el vas del robot posem tots els ingredients, programem 30 segons velocitat 5-6. Posem la barreja al motlle que tenim reservat.
Enfornem uns 40 minuts aproximadament.  Cada forn és diferent. Si teniu forn combinat, el podeu coure amb aire i una mica d'humitat. 
Fem la prova de l'escuradents, si  surt net, el traiem del forn encara que la part central no tingui una textura consistent i tremoli com un flam.
El deixem refredar a temperatura ambient i l’entrem a la nevera dins del mateix motlle.
El desemmotllem al moment de servir.  

PER SABER-NE MÉS
El pastís de formatge de La Viña, està considerat el millor pastís de formatge d'Espanya.  La recepta és del  Bar Restaurante  La Viña, de Donostia. Aquest local s'ha fet  famós arreu del món  per aquest pastís de formatge.  El seu propietari, Santiago Rivera, ens explica la recepta  en aquest vídeo.
Es recomana fer el pastís d'un dia per l'altre. 


RESULTAT A TAULA
Un dels millors pastissos de formatge i el més fàcil de fer. Només necessitem uns minuts per preparar la barreja i la resta ho fa el forn.

 Montse i Júlia